Informace o kvalifikační práci Zpracování podkladů pro správné výrobní praxe (GMP) a zavedení principu HACCP při výrobě chloridu vápenatého (kapalného a bezvodého), přídatné látky do potravin ve společnosti KOMA, spol. s r.o.
Odevzdaná práce ukončená po neúspěšné obhajobě (OPUNO).
Úplnost vyplnění požadovaných údajů
- Následující požadované údaje nejsou u této VŠKP vyplněny: Název v angličtině
Hlavní téma
Zpracování podkladů pro správné výrobní praxe (GMP) a zavedení principu HACCP při výrobě chloridu vápenatého (kapalného a bezvodého), přídatné látky do potravin ve společnosti KOMA, spol. s r.o.
Hlavní téma v angličtině
Processing of documents for correct manufacturing practice (GMP) and the introduction of HACCP principles in the production of calcium chloride (liquid and anhydrous), food additives at KOMA Ltd.
Název dle studenta
Zpracování podkladů pro správné výrobní praxe (GMP) a zavedení principu HACCP při výrobě chloridu vápenatého (kapalného a bezvodého), přídatné látky do potravin ve společnosti KOMA, spol. s r.o.
V mé bakalářské práci "Zpracování podkladů pro správné výrobní praxe (GMP) a zavedení principu HACCP při výrobě chloridu vápenatého (kapalného a bezvodého), přídatné látky do potravin ve společnosti KOMA, spol. s r. o.", vysvětluji, co znamená systém stanovení kritických kontrolních bodů (HACCP), co všechno tento systém obnáší, v jakých potravinách a v jaké formě se chlorid vápenatý jako přídatná látka používá. V další části uvádím přehled ISO norem, které podniky nejčastěji certifikují. Společnost KOMA, spol. s r. o. již získala certifikát ISO 9001:2008 a proto jsem se v další části práce zaměřila právě na tuto normu. Tato norma přinesla společnosti KOMA spoustu výhod, a proto se vedení společnosti rozhodlo pro zcertifikování další normy, kterou je již zmíněný systém HACCP. Praktická část práce je zaměřena na jednotlivé kroky, které musí organizace provést, aby získala případný certifikát systému HACCP. V závěru práce poukazuji na přínosy, které zavedení systému HACCP organizaci přinese.
Anotace v angličtině
In my bachelor´s paper on "Processing of data for the proper production practice (GMP) and implementation of HACCP principle in the production of calcium chloride (liquid and anhydrous), an adjunct substance into foodstuff in the company KOMA Ltd.", I explain, what a system of setting of critical points (HACCP) means, everything what it contains and yields, in which foodstuff and in which form is calcium chloride as an adjunct substance used. In the following part I present an overview of ISO standards which most often certify the companies. The company KOMA Ltd. has already acquired a certificate ISO 9001:2008, therefore, I focused on the very standard in the next part of my paper. This standard has brought along many advantages and benefits for the company KOMA, that is why the management of the company decided to certify another standard which is the above mentioned HACCP system. The practical part of my paper is aimed at single steps which have to be done by an organization to acquire an eventual certificate of HACCP system. In the conclusion of the paper I advert to the benefits of implementation of HACCP system to the organization.
norm ISO 9001, Hazard Analysis Critical Control Points, Critical control points, critical limit, calcium chloride liquid, calcium chloride anhydrous
Rozsah průvodní práce
50 s.
Jazyk
CZ
Anotace
V mé bakalářské práci "Zpracování podkladů pro správné výrobní praxe (GMP) a zavedení principu HACCP při výrobě chloridu vápenatého (kapalného a bezvodého), přídatné látky do potravin ve společnosti KOMA, spol. s r. o.", vysvětluji, co znamená systém stanovení kritických kontrolních bodů (HACCP), co všechno tento systém obnáší, v jakých potravinách a v jaké formě se chlorid vápenatý jako přídatná látka používá. V další části uvádím přehled ISO norem, které podniky nejčastěji certifikují. Společnost KOMA, spol. s r. o. již získala certifikát ISO 9001:2008 a proto jsem se v další části práce zaměřila právě na tuto normu. Tato norma přinesla společnosti KOMA spoustu výhod, a proto se vedení společnosti rozhodlo pro zcertifikování další normy, kterou je již zmíněný systém HACCP. Praktická část práce je zaměřena na jednotlivé kroky, které musí organizace provést, aby získala případný certifikát systému HACCP. V závěru práce poukazuji na přínosy, které zavedení systému HACCP organizaci přinese.
Anotace v angličtině
In my bachelor´s paper on "Processing of data for the proper production practice (GMP) and implementation of HACCP principle in the production of calcium chloride (liquid and anhydrous), an adjunct substance into foodstuff in the company KOMA Ltd.", I explain, what a system of setting of critical points (HACCP) means, everything what it contains and yields, in which foodstuff and in which form is calcium chloride as an adjunct substance used. In the following part I present an overview of ISO standards which most often certify the companies. The company KOMA Ltd. has already acquired a certificate ISO 9001:2008, therefore, I focused on the very standard in the next part of my paper. This standard has brought along many advantages and benefits for the company KOMA, that is why the management of the company decided to certify another standard which is the above mentioned HACCP system. The practical part of my paper is aimed at single steps which have to be done by an organization to acquire an eventual certificate of HACCP system. In the conclusion of the paper I advert to the benefits of implementation of HACCP system to the organization.
norm ISO 9001, Hazard Analysis Critical Control Points, Critical control points, critical limit, calcium chloride liquid, calcium chloride anhydrous
Zásady pro vypracování
Cílem je zhodnocení přínosu normy pro firmu KOMA, spol. s.r. o a případné získání certifikátu. Zajištění podkladů pro certifikát ČSN EN ISO 22000:2006 návaznost na ISO 9001:2008.
Struktura (obsah) práce:
1. Charakteristika ISO norem
2. Charakteristika společnosti KOMA, spol. s r. o.
3. Zpracování podkladu pro ČSN EN ISO 22000:2006 do společnosti KOMA, spol. s r.o.
4. Přínosy certifikace systému managementu bezpečnosti potravin
Zásady pro vypracování
Cílem je zhodnocení přínosu normy pro firmu KOMA, spol. s.r. o a případné získání certifikátu. Zajištění podkladů pro certifikát ČSN EN ISO 22000:2006 návaznost na ISO 9001:2008.
Struktura (obsah) práce:
1. Charakteristika ISO norem
2. Charakteristika společnosti KOMA, spol. s r. o.
3. Zpracování podkladu pro ČSN EN ISO 22000:2006 do společnosti KOMA, spol. s r.o.
4. Přínosy certifikace systému managementu bezpečnosti potravin
Seznam doporučené literatury
1. MATYÁŠ, Z.: HACCP : analýza nebezpečí a kritické kontrolní/ochranné body : praktická příručka k zabezpečení zdravotní a hygienické nezávadnosti potravin : pro výrobce, prodejce a kontrolní instituce. Státní zdravotní ústav, Brno 1993
2. NENADÁL, J.: Měření v systémech managementu jakosti. Management Press, Praha 2004
3. REMTOVÁ, K.: ISO normy. Ministerstvo životního prostředí, Praha 2003
Seznam doporučené literatury
1. MATYÁŠ, Z.: HACCP : analýza nebezpečí a kritické kontrolní/ochranné body : praktická příručka k zabezpečení zdravotní a hygienické nezávadnosti potravin : pro výrobce, prodejce a kontrolní instituce. Státní zdravotní ústav, Brno 1993
2. NENADÁL, J.: Měření v systémech managementu jakosti. Management Press, Praha 2004
3. REMTOVÁ, K.: ISO normy. Ministerstvo životního prostředí, Praha 2003