Course: Microbiology, epidemiology and hygiene

« Back
Course title Microbiology, epidemiology and hygiene
Course code KZR/MEZK2
Organizational form of instruction Lecture
Level of course Bachelor
Year of study 1
Semester Winter
Number of ECTS credits 1
Language of instruction Czech
Status of course Compulsory
Form of instruction Face-to-face
Work placements This is not an internship
Recommended optional programme components None
Lecturer(s)
  • Zemanová Miroslava, Mgr. Ph.D.
Course content
unspecified

Learning activities and teaching methods
unspecified
Learning outcomes
Prerequisites
unspecified

Assessment methods and criteria
unspecified
Recommended literature
  • Central European Journal of Public Health, 2008-2019..
  • GŐPFERTOVÁ, D., PAZDIORA, P. 100 infekcí: epidemiologie pro praxi, Praha: Triton, 2015, ISBN 978-80-7387-846-7.. ISBN 978-80-7387-846-7.
  • HAMPLOVÁ, L. a kol.. Mikrobiologie, imunologie, epidemiologie. Praha: Triton, 2015. ISBN 978-80-7387-934-1.. ISBN 978-80-7387-934-1.
  • JÍLEK, P. Imunologie. Praha: Grada. 2014. ISBN 978-80-247-4822-1..
  • KLABAN, V. Ilustrovaný mikrobiologický slovník. Hradec Králové: Galén. 2005. ISBN 10-80-7262-341-9.. Praha, 2005. ISBN 10-80-7262-341-9.
  • MELICHERČÍKOVÁ, V., 2015. Sterilizace a dezinfekce. Praha: Galén, ISBN 978-80-749-2139-1.. ISBN 978-80-749-2139-1.
  • SCHINDLER, J. Mikrobiologie: pro studenty zdravotnických oborů. 2., dopl. a přeprac. vyd. Praha: Grada, 2014. Sestra (Grada). ISBN 978-80-247-4771-2. ISBN 978-80-247-4771-2.
  • SMETANA, J. Epidemiologie, mikrobiologie a imunologie pro zdravotnické záchranáře: učební text pro vysokoškolskou výuku. Hradec Králové: Univerzita obrany, 2018. ISBN 978-80-7582-150-8.. ISBN 978-80-7582-150-8.
  • ŠRÁMOVÁ, H. a kol., 2013. Nozokomiální nákazy. Praha: Maxdorf, ISBN 978-80-7345-286-5.. ISBN 978-80-7345-286-5.
  • ŠULCOVÁ, M. Veřejné zdravotnictví. Ústí nad Labem: UJEP, 2017, ISBN 978-80-7561-076-8.. ISBN 978-80-7561-067-6.


Study plans that include the course
Faculty Study plan (Version) Category of Branch/Specialization Recommended year of study Recommended semester