Course: Microbiology

« Back
Course title Microbiology
Course code KSZD/MBKO3
Organizational form of instruction Lecture + Seminary
Level of course Bachelor
Year of study 1
Semester Winter
Number of ECTS credits 2
Language of instruction Czech
Status of course Compulsory
Form of instruction Face-to-face
Work placements This is not an internship
Recommended optional programme components None
Lecturer(s)
  • Zemanová Miroslava, Mgr. Ph.D.
Course content
unspecified

Learning activities and teaching methods
unspecified
Learning outcomes
Prerequisites
unspecified

Assessment methods and criteria
unspecified
Recommended literature
  • Vyhl. č. 306/2012 Sb. o podmínkách předcházení vzniku a šíření infekčních onemocnění a o hygienických požadavcích na provoz zdravotnických zařízení a ústavů sociální péče ve znění pozdějších předpisů..
  • Zákon č. 258/2000 Sb. o ochraně veřejného zdraví v platném znění..
  • DRNKOVÁ, B. Mikrobiologie,imunologie,epidemiologie a hygiena. Praha: Grada. 2019. ISBN 978-80-271-1083-4.
  • GÖPFERROVÁ, D. a P. PAZDIORA. 100 infekcí: epidemiologie pro praxi. Praha: Triton, 2015. ISBN 978-80-7387-846-7..
  • HAMPLOVÁ, L. a kol.. Mikrobiologie, imunologie, epidemiologie. Praha: Triton, 2015. ISBN 978-80-7387-934-1.. ISBN 978-80-7387-934-1.
  • KLABAN, V. Ilustrovaný mikrobiologický slovník. Hradec Králové: Galén. 2005. ISBN 10-80-7262-341-9.. Praha, 2005. ISBN 10-80-7262-341-9.
  • MELTER, O.; MALMGREN, A. Principy a praktika lékařské mikrobiologie. Praha: Karolinum, 2014. ISBN 978-80-2414-3..
  • SCHINDLER, J.. Mikrobiologie. Praha: Grada. 2014. ISBN 978-80-247-4771.
  • ŠRÁMOVÁ, H. a kol., 2013. Nozokomiální nákazy. Praha: Maxdorf, ISBN 978-80-7345-286-5.. ISBN 978-80-7345-286-5.
  • ŠULCOVÁ, M. Mikrobiologie, epidemiologie, hygiena. Ústí nad Labem: UJEP. 2021. ISBN 978-80-7414-791-3.. ISBN 978-80-7561-067-6.
  • Zbořil, V. a kol. Mikroflóra trávicího traktu. Klinické souvislosti. Praha: Grada, 2005. ISNB 80-247-0584-2..


Study plans that include the course
Faculty Study plan (Version) Category of Branch/Specialization Recommended year of study Recommended semester