|
Vyučující
|
-
Havlica Jaromír, doc. Ing. Ph.D.
|
|
Obsah předmětu
|
1. Základní pojmy. Základy bilancování. 2. Bilance hmotnosti a látkového množství bez chemické reakce. 3. Bilance hmotnosti a látkového množství s chemickou reakci. 4. Bilancování energie a entalpie. 5. Sdílení tepla. 6. Výměníky tepla. 7. Odparky. 8. Sušení. 9. Bilance hybnosti. Tok tekutin. 10. Doprava tekutin. 11. Filtrace. 12. Transport hmoty. Separační procesy. 13. Kapalinová extrakce. 14. Chemické reaktory a bioreaktory.
|
|
Studijní aktivity a metody výuky
|
|
nespecifikováno
|
|
Výstupy z učení
|
Tento předmět poskytuje základní přehled v oblasti chemického inženýrství. Hlavním cílem kurzu je pochopení procesů probíhajících v chemickém a potravinářském průmyslu. Tento kurz byl inovován v rámci projektu CZ.1.07/2.2.00/28.0296 "Mezioborové vazby a podpora praxe v přírodovědných a technických studijních programech UJEP"
|
|
Předpoklady
|
nespecifikováno
|
|
Hodnoticí metody a kritéria
|
nespecifikováno
|
|
Doporučená literatura
|
|