Název předmětu | Toxikologie potravin |
---|---|
Kód předmětu | KCH/BK216 |
Organizační forma výuky | Přednáška |
Úroveň předmětu | Bakalářský |
Rok studia | 2 |
Semestr | Zimní |
Počet ECTS kreditů | 1 |
Vyučovací jazyk | Čeština |
Statut předmětu | Povinně-volitelný |
Způsob výuky | Kontaktní |
Studijní praxe | Nejedná se o pracovní stáž |
Doporučené volitelné součásti programu | Není |
Vyučující |
---|
|
Obsah předmětu |
1. Základní pojmy 2. Toxikokinetika, toxikodynamika 3. Toxický efekt endogenních látek v potravinách 4. Toxický efekt exogenních látek v potravinách 5. Mikrobiální toxiny 6. Mykotoxiny 7. Antinutrienty 8. Anorganické kontaminanty - těžké kovy, dusičnany, dusitany aj. 9. Organické kontaminanty - PCB, dioxiny, rezidua pesticidů, PAH, endokrinní disruptory aj. 10. Radioaktivní záření 11. Potravinová aditiva 12. Legislativa - značení potravin, bezpečnost potravin.
|
Studijní aktivity a metody výuky |
nespecifikováno |
Výstupy z učení |
Předpoklady |
nespecifikováno
|
Hodnoticí metody a kritéria |
nespecifikováno
|
Doporučená literatura |
|
Studijní plány, ve kterých se předmět nachází |
Fakulta | Studijní plán (Verze) | Kategorie studijního oboru/specializace | Doporučený semestr |
---|