Předmět: Toxikologie potravin

« Zpět
Název předmětu Toxikologie potravin
Kód předmětu KCH/B216
Organizační forma výuky Přednáška
Úroveň předmětu Bakalářský
Rok studia nespecifikován
Semestr Zimní
Počet ECTS kreditů 1
Vyučovací jazyk Čeština
Statut předmětu Povinně-volitelný
Způsob výuky Kontaktní
Studijní praxe Nejedná se o pracovní stáž
Doporučené volitelné součásti programu Není
Vyučující
Obsah předmětu
1. Základní pojmy 2. Toxikokinetika, toxikodynamika 3. Toxický efekt endogenních látek v potravinách 4. Toxický efekt exogenních látek v potravinách 5. Mikrobiální toxiny 6. Mykotoxiny 7. Antinutrienty 8. Anorganické kontaminanty - těžké kovy, dusičnany, dusitany aj. 9. Organické kontaminanty - PCB, dioxiny, rezidua pesticidů, PAH, endokrinní disruptory aj. 10. Radioaktivní záření 11. Potravinová aditiva 12. Legislativa - značení potravin, bezpečnost potravin.

Studijní aktivity a metody výuky
nespecifikováno
Výstupy z učení
Předpoklady
nespecifikováno

Hodnoticí metody a kritéria
nespecifikováno
Doporučená literatura


Studijní plány, ve kterých se předmět nachází
Fakulta Studijní plán (Verze) Kategorie studijního oboru/specializace Doporučený ročník Doporučený semestr
Fakulta: Přírodovědecká fakulta Studijní plán (Verze): Chemie (dvouoborové) (A14) Kategorie: Chemické obory - Doporučený ročník:-, Doporučený semestr: -