Vyučující
|
|
Obsah předmětu
|
1. Osobní prezentace (přehled základních informací o studentovi) 2. Popis osob (popis vzhledu, charakterové vlastnosti) 3. Ubytování (typy bydlení, podmínky, vybavení) 4. Režim dne (studium, práce, volnočasové aktivity) 5. Stravování a životní styl (typy stravování obecně + stravování studentů, zdravá výživa) 6. Příjmy a výdaje (nakládání s osobním rozpočtem) 7. Cestování za zkušenostmi (doprava, ubytování, pojištění, ?) 8. Lékařská péče (nemoci a jejich léčení, popis zdravotních potíží) 9. Vzdělávání a studium na VŠ (stupně vzdělávání, typy, studij.programy) 10. Kariéra a profesní prezentace (vzdělávací dráha, plány do budoucna, potřebná kvalifikace, náplně práce)
|
Studijní aktivity a metody výuky
|
Dialogická (diskuze, rozhovor, brainstorming), Metody práce s textem (učebnicí, knihou), Aktivizující (simulace, hry, dramatizace)
- Účast na výuce
- 26 hodin za semestr
- Domácí příprava na výuku
- 13 hodin za semestr
- Příprava na zápočet
- 10 hodin za semestr
|
Výstupy z učení
|
Cílem kurzu je rozvinout úplné základy obecného jazyka a uvést studenty do obecně odborného jazyka rozšířením slovní zásoby a rozvinutím dovedností potřebných k četbě jednoduchých odborných textů. Student - absolvent kurzu by měl obstát v komunikaci v jednoduchých nespecifických profesních situacích. Kromě toho studenti dokážou reagovat na každodenní témata v běžném rozhovoru, rozhovor iniciovat a rozvinout a dále jsou schopni v cizím jazyce jednoduše komentovat každodenní situace.
Student je schopen používat jazykové prostředky na jazykové úrovni A1 SERR.
|
Předpoklady
|
Student je motivován ke studiu cizího jazyka.
|
Hodnoticí metody a kritéria
|
Rozbor jazykového projevu studenta, Didaktický test
Docházka 70%, závěrečný test (nebo tři dílčí testy), aktivita při jazykových cvičeních a samostatná příprava na výuku
|
Doporučená literatura
|
-
Hendrich, J. Radina, O. Tláskal, J. Francouzská mluvnice. Fraus. ISBN 80-7238-064-8.
-
PRAVDOVÁ, M., PRAVDA,M. Francouzština nejen pro samouky. LEDA, Voznice, 2007. ISBN 978-80-7335-083-3.
|