Vyučující
|
-
Kadlečková Ivana, Ing.
-
Nguyen Thi Thu Huong, RNDr. Ph.D.
|
Obsah předmětu
|
1. Důkaz přítomnosti uhlíku, síry, halogenů, fosforu, sodíku a draslíku 2. Důkaz přítomnosti: Fe, Cu, Ca, Mg 3. Důkaz dusíku a síry v organických sloučeninách Lassaigneovou zkouškou 4. Stanovení čísla kyselosti tuku 5. Ověření žluklosti tuku stanovením peroxidového čísla 6. Extrakce tuků z máku petroletherem v Soxhletově extraktoru 7. Kvalitativní důkazy sacharidů 8. Separace sacharidů chromatografií na tenké vrstvě 9. Kvantitativní stanovení sacharidů podle Schoorla 10. Stanovení obsahu vitaminu C v potravinách 11. Izolace ribonukleových kyselin z kvasnic 12. Hydrolytické štěpení nukleových kyselin a důkazy jejich složek 13. Separace aminokyselin chromatografií na tenké vrstvě 14. Titrace aminokyselin podle Sörensena 15. Stanovení izoelektrického bodu želatiny 16. Titrační stanovení kyseliny acetylsalicylové 17. Enzymatická hydrolýza vaječného bílku 18. Izolace sacharasy a sledování její katalytické aktivity 19. Prokázání substrátové specifity sacharasy a amylasy 20. Vliv teploty na enzymatickou aktivitu amylasy
|
Studijní aktivity a metody výuky
|
nespecifikováno
|
Výstupy z učení
|
Studenti se seznámí s biochemickými experimenty, které názorně objasňují a dokumentují učivo získané v rámci teoretického předmětu, seznámí se s laboratorní technikou používanou v biochemii.
|
Předpoklady
|
nespecifikováno
KCH/BK301 ----- nebo ----- KCH/B301
|
Hodnoticí metody a kritéria
|
nespecifikováno
|
Doporučená literatura
|
|