1. Základní pojmy 2. Toxikokinetika, toxikodynamika 3. Toxický efekt endogenních látek 4. Toxický efekt exogenních látek 5. Mikrobiální toxiny 6. Mykotoxiny 7. Antinutrienty 8. Anorganické kontaminanty - těžké kovy, dusičnany, dusitany aj. 9. Organické kontaminanty - PCB, dioxiny, rezidua pesticidů, PAH, endokrinní disruptory aj. 10. Radioaktivní záření 11. Potravinová aditiva 12. Legislativa - značení potravin, bezpečnost potravin.
|
-
Hui, Y.H., Gorhan, J.R, Murrell K.D., Cliver, D.O. Foodborne disease Handbook - Diseases caused by hazardous substances. Marcel Dekker, Inc., New York, Basel, Hong Kong. 1994.
-
Klaassen, C.D. et. al. Casaret and Doul´s Toxicology, The Basic Science of Poisons, 7th Ed.. 2008.
-
McGraw-Hill. Medical Publishing Division, New York, Chicago, San Francisco, Lisbon, London, Madrid, Mexico City, Milan, New Delhi, San Juan, Seoul, Singapore, Sydney, Toronto..
-
Shibamoto, T., Bjeldanes, L.F. Introduction to Food toxicology, second edition, Academic Press, USA. 2009.
|