Course: Nutritional Hygiene II

» List of faculties » FZS » KSZD
Course title Nutritional Hygiene II
Course code KSZD/V2O3
Organizational form of instruction Lecture + Seminary
Level of course Bachelor
Year of study not specified
Semester Summer
Number of ECTS credits 4
Language of instruction Czech
Status of course Compulsory
Form of instruction Face-to-face
Work placements This is not an internship
Recommended optional programme components None
Lecturer(s)
  • Zemanová Miroslava, Mgr. Ph.D.
Course content
unspecified

Learning activities and teaching methods
unspecified
Learning outcomes
Prerequisites
unspecified

Assessment methods and criteria
unspecified
Recommended literature
  • Komise 2002/67/ES a 2008/5/ES a nařízení Komise (ES) č. 608/2004.
  • Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.178/2002, kterým se stanoví obecné zásady a požadavky potravinového práva, zřizuje se Evropský úřad pro bezpečnost potravin a stanoví postupy týkající se bezpečnosti potravin.
  • Nařízení Evropského parlamentu a rady (ES) č.2073/2005 o mikrobiologických kritériích pro potraviny.
  • Nařízení Evropského parlamentu a rady (ES) č.852/2004 o hygieně potravin.
  • Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.853/2004, kterým se stanoví specifické hygienické předpisy pro potraviny živočišného původu.
  • Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1169/2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům, o změně nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES)č. 1924/2006 a (ES) č. 1925/2006 a o zrušení směrnice Komise 87/250/EHS, směrnice Rady 90/496/EHS, směrnice komise 1999/10/ES, směrnice Evropského parlamentu a Rady 2000/13/ES, směrnic.
  • Vyhláška č. 137/2004 Sb. o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných v akt. znění.
  • Vyhláška č. 252/2004 Sb., kterou se stanoví hygienické požadavky na pitnou a teplou vodu a četnost a rozsah kontroly pitné vody, ve znění pozdějších předpisů.
  • Vyhláška č. 296/1997 Sb. Ministerstva zdravotnictví, kterou se stanoví pravidla pro výběr epidemiologicky rizikových skupin potravin v akt. znění.
  • Nařízení vlády č. 361/2007 Sb.. kterým se stanoví podmínky ochrany zdraví zaměstnanců při práci, ve znění pozdějších předpisů.
  • Nařízení vlády č.272/2011 Sb.. o ochraně zdraví před nepříznivými účinky hluku a vibrací, ve znění pozdějších předpisů.
  • zákon č. 110/1997 Sb. o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů..
  • Zákon č. 258/2000 Sb.. o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů.
  • Zákon č. 65/2017 Sb. o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek, ve znění pozdějších předpisů.


Study plans that include the course
Faculty Study plan (Version) Category of Branch/Specialization Recommended year of study Recommended semester