Vyučující
|
-
Nitsche Martin, doc. Mgr. Ph.D.
|
Obsah předmětu
|
1. Kritický aparát. Citační norma FF UJEP. 2. Koherence, konzistence, bezrozpornost. 3. Základy stylistiky bakalářské a diplomové práce. Obhajoba práce. 4. Experimentální filosofie. 5. Transformativní fenomenologie. 6. - 9. Představení první kapitoly, definitivní struktury celé práce a zvolené stylistiky. 10. Metodologické kolokvium.
|
Studijní aktivity a metody výuky
|
Dialogická (diskuze, rozhovor, brainstorming), Metody práce s textem (učebnicí, knihou), Demonstrace, Aktivizující (simulace, hry, dramatizace)
|
Výstupy z učení
|
Cílem kurzu je podpořit kvalitní a včasné zpracování závěrečné bakalářské práce. Kurs student/ky provádí přípravou podkladových materiálů (podle příslušného projektu schváleného katedrou) a jejich zpracováním. Představuje přitom základní metodologii humanitních oborů s důrazem na filosofii a estetiku.
Výstupy z učení: student získá tyto odborné znalosti: - Absolvent je schopen zpracovat, odevzdat a obhájit kvalitní bakalářskou práci. Umí pracovat metodicky, nikoli nahodile, a orientuje se v problematice metodologie humanitních věd. Dokáže přesně analyzovat a interpretovat texty. Používá bezchybně kritický aparát. Odborně a srozumitelně stylizuje text.
|
Předpoklady
|
Diplomový seminář I.
|
Hodnoticí metody a kritéria
|
Analýza výkonů studenta, Rozbor jazykového projevu studenta, Rozhovor, Systematické pozorování studenta
Docházka, aktivní práce v semináři. Průběžný seminární referát o postupu bakalářské práce (zdroje, metody, struktura). Představení první kapitoly, definitivní struktury celé práce a zvolené stylistiky. Účast na metodologickém kolokviu.
|
Doporučená literatura
|
-
ECO, U. Jak napsat diplomovou práci,. Olomouc, 1997. ISBN 80-7198-173-7.
-
KNOBE, J., NICHOLS, Sh. (vyd.). Experimental Philosophy. Oxford, 2008. ISBN 978-0195323269.
-
VAŠÍČEK, Z. Jak se dělají filosofie. Praha, Triáda, 2012. ISBN 978-80-87256-60-2.
-
VYDRA, A. Akademické písanie. Ako vzniká filozofický text.. Trnava, 2010. ISBN 978-80-8082-380-1.
|